Keşke; İnönü yanlış yapmasaydı ve Chp tek partili sisteme geç gitmeseydi.
Keşke; Albay Türkeş anons etmeseydi,yönetime el koyduk demeseydi,
Keşke; Adnan Menderes kibar ve medeni olmasaydı. Ben bu orduyu yedek Subay ve Astsubaylarla yönetirim demeseydi. Menderes ve arkadaşları asılmasaydı.
Keşke; Askeri okuldan teğmen olarak çıkıp memleketi yöneteceğim diye Kenan Evren Genelkurmay Başkanı ve Devlet Başkanı olmasaydı.Onun yerine bankacılar arasından seçilen İktisatçı veya İşletmeci bir çalışan onlarca yıl Devlet Başkanı olsaydı.
Keşke;Demirel Fırat'ın kenarındaki çobanın koyunundan ben sorumluyum demeseydi, Çeyrek asırdan fazla siyasetin içinde olup güneydoğuyu ihmal etmeseydi.
Keşke;mesut yılmaz üç dakika düşünüp bir kelime kurmasaydı.Romanyada burnu kırılmasaydı.Bankalar İflas ettim hadi bana eyvallah demeseydi.
Keşke; Çiller paranın yanına bol sıfırları koyupda yabancılara bizi güldürmeseydi,çalışanlara görülmemiş zam yaparak para basmasaydı.Enflasyonda dünya rekoru kırmasaydı.Televizyonlar'da basın toplantılarında her yıl kemerleri sıkmalıyız deyip gözümün içine bakarak bana yalan söylemeseydi.
Keşke;Baykal Atatürk'ü agzına alıp sık sık kemiklerini sızlatmasaydı.Cumhuriyet mitingleri yapıp halkı sarı saçlılar ile oylarının değeri olmayan vatandaşlar dedikodusunu yayılmasaydı.Türkiye haritası deniz kenarı kırmızı , orta bölgeler başka bir renkde olmasına sebeb vermeseydi.
Keşke; Eski Genel kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt her gün televizyonlara çıkıp bana magazin sanatçısı iması vermeseydi. BBG evine keşke hiç girmeseydi .2007 yılında Gata' da düzenlenen mezuniyet töreninde konuşmaya başlamadan önce ,yeni seçilen Cumhurbaşkanı'na sahneye çıkarken keşke topuk selamı verseydım deseydi.Sonradan alışırım veririm diye düşünmeseydi.Yine bir ara birden değişip E-Muhtıra vermeseydim keşke deseydi.
Keşke; Eski Genel kurmay Başkanı İlker Başbuğ "Allah Allah diye taarruz eden ordu camiye bomba koyar mı?" demeseydi, lav silahını teneke parçasına benzetmeseydi,
Dursun Çiçek itirafında "İnternet Andıcı gerçek bir belgedir" demeseydi.Ergenekon sanığı emekli Tuğg. Ersöz, “Encümen-i Daniş’e katılan ve Fenerbahçe Orduevi’nde oturan komutanlar konuşsun. Bizi kim, neden kurban ediyor” demeseydi.
Keşke; Eski Genel kurmay Başkanı Koşaner ve silah arkadaşları erken gitmeseydi.
Keşke; Kemal Kılıçdaroğlu Somaliye Kızılay paketlerinle,Chp amblemlerinle gitmeyip,Kutuları kendini yormadan oradaki görevliler dağıtsaydıda, Somali halkının Kemal bey geldi isyancı gerillara sıgınıyoruz esprileri olmasaydı.
Keşke; Bende ciddi bir yazar olup espri yapmasaydım da,
89 yıllık cumhuriyet ;
9 yıl önce iş başına gelen iktidar, 80 yıl önce olsaydıda
şimdiye cihanın Devleti olurmuyduk acaba?
saygılarımla Bahri KANAT